Recensie: Ant-Man (2015)

door


Met Ant-Man levert Marvel wederom een prachtig superheldenverhaal af. Net als alle andere recente Marvel films sluit deze film helemaal aan op het geheel. Het is prachtig om te zien hoe de gehele Marvel universe tot leven komt sinds Iron Man.


ant man 40043079 ps 2 s low

Recensie: Every Thing Will Be Fine (2015)

door


De Duitse regisseur Wim Wenders wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als een invloedrijk en succesvoll regisseur voor de Duitse filmkunst. Met zijn aandeel in het distributiebedrijf Filmverlag der Autoren, was Wenders de vertegenwoordiger voor de auteursfilm binnen Duitsland.


every thing will be fine 51000043 ps 1 s low

Recensie: Kidnapping Freddy Heineken (2015)

door


“Nederlandse thriller met Amerikaans sausje”


kidnapping freddy heineken 57092663 ps 1 s low

Recensie: The Age of Adaline (2015)

door


De film The Age of Adaline vertelt over het romantische sprookje van de Amerikaanse Adaline Bowman (Blake Lively, Savages), wier leven in het jaar 1937 een ingrijpende verandering krijgt. Door een auto-ongeluk en de samenkomst van diverse, universele omstandigheden blijft Adaline voor altijd 29 jaar jong.


the age of adaline 47042764 ps 1 s low

Recensie: Man Up (2015)

door


De Britse regisseur Ben Palmer geniet in zijn thuisland al enige bekendheid dankzij de populaire televisieserie The Inbetweeners en de gelijknamige speelfilm die als afsluiter van de succesvolle serie fungeerde. Na het regisseren van diverse afleveringen van reeds bestaande komedieseries levert hij nu zijn tweede speelfilm af: de romantische komedie...


man up 43008812 ps 1 s low

Recensie: Rendez-Vous (2015)

door


Een pittoresk Frans dorpje, een mooie jonge vrouw met een toegewijde man en voortreffelijke kinderen en een vleugje sensuele toewijding van een andere charmante man. Dit lijken de ingrediënten te zijn voor de nieuwe thriller van Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw, Loft, Soof) gebaseerd op de gelijknamige roman van Esther Verhoef.


rendez vous 60082392 ps 2 s low

Recensie: A Most Violent Year (2014)

door


J.C Chandor regisseerde en schreef eerder al een aantal succesvolle films als 'All is Lost' met Robert Redford en Margin Call waarin de 'shadywereld' van de handel van aandelen aan het licht werd gebracht. Met 'A most Violent Year' is de regisseur helemaal terug.


a most violent year

Recensie: Schneider vs. Bax (2015)

door


Alex van Warmerdam (Borgman, De Laatste Dagen van Emma Blank) manifesteert zich met zijn nieuwste speelfilm Schneider vs. Bax opnieuw als dé fantasierijke en absurdistische regisseur van Hollandse bodem. De film greep naast de officiële selectie van het Cannes Filmfestival, maar desondanks is deze negende speelfilm van de regisseur weer...


schneider vs. bax 20000285 ps 1 s low

Recensie: Project T (2015)

door


Parallelle werelden, een glimps van de toekomst, en een sterrencast maken van het nieuwste Disney avontuur genaamd Project T een aangenaam geheel. De film heeft een duidelijke boodschap, eentje die elke bioscoopganger zou moeten wakker schudden. De film zelf vraagt zich echter al af of dit wel gaat gebeuren.


project t 40044076 ps 1 s low

Recensie: The Gambler (2014)

door


The Gambler is een remake van de gelijknamige film uit 1974. We volgen docent Jim Bennett aan het UCLA. Jim is docent moderne literatuur en wordt gespeeld door Mark Wahlberg. Wahlberg is de afgelopen jaren bekend geworden met een aantal succesvolle films denk aan, Lone Surivor 2013, The Fighter en...


The Gambler Wahlberg cover

Recensie: Avengers: Age of Ultron (2015)

door


Ze zijn weer terug! En hoe. Het is alweer drie jaar geleden dat The Avengers  uitkwam, maar hier is dan eindelijk het vervolg. Alhoewel, sinds Iron Man slaagt Marvel erin om al haar films naadloos op elkaar aan te laten sluiten.


avengers age of ultron movie poster 2

Recensie: Bloed Zweet & Tranen (2015)

door


Een paar jaar geleden kreeg de regisseur Diederick Koopal  de publieksprijs en de persprijs voor zijn filmdebuut De Marathon. Actrice Georgina Verbaan ontving voor haar rol in de film een Gouden Kalf voor de beste vrouwelijke bijrol.


bloed zweet tranen cover

Exclusief - Recensie: February (2014)

door


Hoeveel kan gezegd worden in acht luttele minuten? Ontzettend veel. De korte film February van regisseur Siar Sedig brengt in dit korte tijdsbestek frustratie, onmacht, heimwee en vernedering samen. De setting en het acteerwerk brengen je in eerste instantie op het verkeerde spoor, waarna je ogen in de laatste minuut...


poster february

Recensie: Focus (2015)

door


Na de flop After Earth had Will Smith een film nodig die hem weer in de kijker zou spelen. Met Focus slaagt hij hier verrassend goed in. In deze film speelt Smith een oplichter die aast op een grote buit.


focus 15021504 ps 1 s low

Recensie: Jupiter Ascending (2015)

door


Jupiter Ascending is een film gebaseerd op een script van Wachoswki brothers. De schrijvers (Wachoswki brothers) zijn niet onbekend te noemen. Het meeste succesvolle verfilmde verhaal van de twee is de film 'The Matrix' uit 1999. De twee opvolgende delen van de The Matrix, vielen echter enorm tegen.


jupiter ascending movie poster 1