Recensie: Suicide Squad (2016)

door


Een ander nadeel van alle karakter introductions is dat alle ‘red shirts’ van mijlenver te spotten zijn. Het is jammer dat een grote productie zulke fouten maakt. De film is voorspelbaar en innovatie is ver te zoeken.


suicide squad3

Recensie: High Rise (2016)

door


In 1970 werden de rechten van High Rise reeds gekocht door de Engelse producent Jeremy Thomas. Na ruim 45 jaar vertaalt Ben Wheatley High Rise van J.G. Ballard dan eindelijk op een chaotische wijze waarin de hoofdrol is weggelegd voor de ultrasexy en gracieuze Tom Hiddleston.


High Rise 2014 Film Poster2

Recensie: Warcraft: The Beginning (2016)

door


De acteurs en actrices zijn ook uitstekend gecast. De meeste acteurs zijn geen grote Hollywoodsterren, ondanks dat ze misschien een grotere rol hier of daar hebben gehad. Dit is iets wat de film ten goede komt. Met name voor de fans zullen de in-game personages echt tot leven komen.


warcraft the beginning 02037760 ps 9 s low2

Recensie: X-men: Apocalypse (2016)

door


Maar laten we wel wezen, de actie scenes zijn wel weer heerlijk gevuld met special effects en epische gevechten. Met name Jean Grey's transformatie naar Phoenix is oogverblindend. Jean wordt in deze nieuwe tijdlijn gespeeld door Sophie Turner. De meeste mensen zullen haar kennen als Sansa Stark uit Game of Thrones.


x men apocalypse 56031867 ps 2 s low2

Recensie: The Jungle Book (2016)

door


De enorme jungle en alle verschillende dieren die in deze jungle leven maken het niet verwonderlijk dat er CGI gebruikt is. De jungle is geweldig om te zien met prachtige details die je de adem benemen. Toch is niet alle CGI even goed uitgevoerd.


the jungle book 40043085 ps 1 s low

Recensie: Deadpool (2016)

door


Deadpool is een continue stroom van gevatte grappen en op elke situatie wordt even ad rem gereageerd door onze geliefde (super)held, daarnaast wordt menig klassieke film voor schut gezet door Deadpool. Een belangrijk onderdeel van de strip is het besef van Wilson dat hij onderdeel is van een verhaal, om deze reden spreekt...


deadpool 56031312 ps 2 s low

Recensie: The Divergent Series: Allegiant (2016)

door


In dit avontuur is het wederom Four die de touwtjes in handen lijkt te hebben. Dit is in dit deel van de serie duidelijker dan ooit tevoren. Dit is al duidelijk zodra de eerste stappen buiten de muur worden gezet, en Tris en de rest van groep als puppies achter...


the divergent series allegiant 60082406 ps 5 s low2

Recensie: Belgica (2016)

door


Met Belgica realiseert de Belgische regisseur Felix van Groeningen zijn vijfde speelfilm. Na het succes van The Broken Circle Breakdown focust Van Groeningen zich opnieuw op een moeizame relatie met een prominente rol voor muziek. De nadruk op de soundtrack gemaakt door Soulwax in combinatie met de kwaliteit van de...


belgica 36000359 ps 1 s low

Recensie: Creed (2015)

door


Skeptisch. Dit woord beschrijft menig reactie toen men hoorde dat er nog een Rocky gerelateerde film ging komen. Totdat Sylvester Stallone werd genomineerd voor de Oscar. Dit moest toch betekenen dat er een redelijke film achter zou zitten; en dat is ook zo.


creed 15021615 ps 1 s low

Recensie: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

door


In 1977 ontstond er een nieuw filmgenre in Hollywood. Een genre wat eigenlijk een mix was van verscheidene genres, maar met als belangrijk kenmerk dat het niet zozeer het verhaal moest zijn wat de aandacht van de kijker trok.


star wars the force awakens 40043082 ps 1 s low

Recensie: A Perfect Day (2015)

door


Met de film A Perfect Day levert de Spaanse regisseur en schrijver Fernando León de Aranoa (Prinsesas, 2005, Amador, 2010) een drama-komedie aan het publiek. Een film die een minutenlange staande ovatie kreeg na de eerste publieke vertoning bij het Filmfestival van Cannes, eerder dit jaar.


a perfect day 36000376 ps 1 s low

Recensie: Youth (2015)

door


Youth is de nieuwe dramafilm van Paolo Sorrentino over twee oude mannen die terug kijken op hun leven in een Zwitsers resort. Fred (Michael Caine) is een gepensioneerde componist en Mick (Harvey Keitel) is bezig met zijn laatste filmscript als regisseur.


youth 48050666 ps 1 s low

Recensie: Knight of Cups (2015)

door


Na ruim drie jaar wachten is het vandaag zover: het nieuwste meesterwerk Knight of Cups van regisseur Terrence Malick heeft zijn première op het Nederlandse witte doek. In februari van dit jaar konden sommige geluksvogels al genieten van deze sfeervolle film tijdens Berlinale.


knight of cups 48050658 ps 1 s low

Recensie: Irrational Man (2015)

door


Sinds 1982 brengt schrijver/regisseur Woody Allen jaarlijks een speelfilm uit. Hierdoor zou je kunnen denken dat Allen op de automatische piloot zijn films schrijft en regisseert. De 15 Oscarnominaties bewijzen dat zijn films door de leden van ‘The Academy’ nog steeds gewaardeerd worden.


irrational man 48050673 ps 1 s low

Recensie: Paradise Trips (2015)

door


Met Paradise Trips als speelfilmdebuut doet de Belgische regisseur Raf Reyntjens  niet onder voor prestigieuze regisseurs als Felix van Groeningen en Jan Verheyen. Paradise Trips is een fijnzinnig ontroerende film om toe te voegen aan de filmkunst van onze zuiderburen.


index