Violette

00.511.522.533.544.55

 
 • Genre:
 • Samenvatting:
  Actrice Emmanuelle Devos schittert in de rol van Violette Leduc (1907-1972) in deze prachtige biopic over de bejubelde schrijfster. Haar onbevreesde schrijfstijl werd gevoed door een intense en beladen relatie met Simone de Beauvoir (1908-1986). Ze bevond zich in een opmerkelijk gezelschap, o.a. Jean-Paul Sartre, Albert Camus, Maurice Merleau-Ponty, Jean Genet en filmmaker/dichter Jean Cocteau. Leduc was op meer dan één manier een pionier, maar in tegenstelling tot De Beauvoir worstelde ze lange tijd met armoede, gebrek aan interesse voor haar werk en psychische problemen.

  Violette verblijft tijdens de oorlog op het platteland met de schrijver Maurice Sachs, die via handel op de zwarte markt voor eten zorgt. Violette heeft een negatief zelfbeeld. Ze werd als bastaard geboren uit een kortstondige relatie tussen een dienstmaagd en een van de mannen uit het gezin waar deze voor werkte en werd niet door haar vader erkend. Met haar moeder had ze haar hele leven een haat/liefdeverhouding. Op kostschool worstelde ze met haar biseksuele gevoelens.

  In Parijs zoekt Violette na het lezen van haar boek De Beauvoir op. Ze geeft haar een manuscript te lezen. Dit resulteert in een vruchtbare samenwerking die leidt tot het schrijven van oprechte en ontroerende boeken. Haar liefde voor De Beauvoir was de stuwende kracht in haar leven en haar gevoelens voor haar mentor waren zowel van intellectuele als seksuele aard.
 • IMDB cijfer:
  6.8
 • Film details:
Violette Poster 1 van 1
Slideshow 
 Trailer