Welcome to Collinwood

1

00.511.522.533.544.55

 
 • Tagline:
  Five guys. One safe. No brains.
 • Genre:
 • Samenvatting:
  De vervelende crimineel Cosimo wordt vastgezet vanwege autodiefstal. Zijn tot levenslang veroordeelde celgenoot heeft een zogenaamde Bellini ..dat is een eenvoudig plan voor de perfecte kraak. In de kluis van de plaatselijke lommerd schijnt een fortuin te liggen. Cosimo kan haast niet wachten om weer op vrije voeten te komen en vraagt zijn vriendin om iemand te vinden die zijn borg wil betalen.

  Zij stapt naar zijn beste vriend Toto. Toto stapt naar Basil. Basil stapt naar Leon. Leon stapt naar Riley. En allemaal stappen ze naar Pero. Ondertussen weet echter iedereen al van de Bellini en uiteindelijk besluiten ze dan maar om met z´n vijven de klus te gaan klaren.

  De gangster-komedie Welcome to Collinwood werd geregisseerd en geschreven door de broers Anthony en Joseph Russo, die er hun eerste grote speelfilm mee afleveren. De film werd geproduceerd door Steven Soderbergh en ster-acteur George Clooney, die zelf voor de aardigheid een redelijke cameo op zich heeft genomen. Maar ook de andere acteurs mogen er wezen want 'Welcome to Collinwood´ heeft een ensemble-cast van maar liefst vijf hoofdpersonages. Met onder anderen William H. Macy (Tfargo, Magnolia), Luis Guzmán ( Boogie Nights, Traffic) en Sam Rockwell ( Charlie´s Angels, Heist).
 • IMDB cijfer:
  6.2
 • Film details:
Welcome to Collinwood Poster 1 van 4
Slideshow 
 Trailer