Filmpremières op Nederland 3

26 april 2014 door


Shame, Blue Valentine en On the Road. De komende maanden zendt Nederland 3 nieuwe films uit op de zaterdagavond.

Première The Guard, 26 april, 22.35 uur, BNN
Op zaterdag 26 april is de aftrap met de komische film The Guard, waarin Brendan Gleeson een foute politieagent speelt, die noodgedwongen moet samenwerken met een correcte FBI-agent, gespeeld door Don Cheadle.

Rabbit Hole, 3 mei, 22.30 uur, VARA
Het leven van een gelukkig gezin wordt verwoest als hun vierjarige zoon overlijdt bij een tragisch verkeersongeluk. Verscheurd door verdriet gaan ze op zoek naar verlossing om hun levensgeluk te hervinden. Een dramafilm met Nicole Kidman en Aaron Eckhart.

Première Take Shelter, 10 mei, 22.00 uur, VPRO
Een indringend drama waarin bouwvakker Curtis, gespeeld door Michael Shannon, het ideale leven lijkt te hebben, maar 's nachts wordt geteisterd door apocalyptische nachtmerries. Wordt hij gek of is het een serieus voorteken?

The Men Who Stare at Goats, 17 mei, 22.20 uur, BNN
Een reporter in Irak zoekt naar een goed verhaal, als hij Lyn Cassady (George Clooney) ontmoet, die beweert een voormalig paranormaal soldaat te zijn. Hij vertelt over een speciale afdeling van het Amerikaanse leger die zich bezighoudt met het ontwikkelen van paranormale strijdkrachten. Samen gaan ze op zoek naar het hoofdkwartier, waar ze de oprichter en de afdelingschef ontmoeten...

Boogie Nights, 24 mei, 23.45 uur, VPRO
Een dramafilm over de naïeve en ongeschoolde Eddie Adams wordt ontdekt door pornoregisseur Jack Horner. Eddie ontwikkelt zich in korte tijd tot de grootste in zijn vakgebied. Hij geniet met volle teugen, maar dan leert hij ook de schaduwkant kennen.

Première Shame, 31 mei, 23.45 uur, VPRO
De spraakmakende film van Steve Mc Queen, waarin Brandon (Michael Fassbender) probeert om te gaan met zijn seksverslaving.

Première Take This Waltz, 14 juni, 21.55 uur, BNN
Een gelukkig getrouwde vrouw wordt verliefd op de kunstenaar. Als hij ook nog een haar buurman blijkt te zijn, twijfelt ze over haar huidige relatie.

Première Somewhere, 28 juni, 21.55 uur, VPRO
Johnny Marco leeft in het hotel Chateau Marmont in Hollywood. Zijn dagen zijn een waas van drank, vrouwen en snelle auto's. Maar dan ineens staat zijn elfjarige dochter Cleo op de stoep.

Première Blue Valentine, 5 juli, 21.55 uur, BNN
Cindy (Michelle Williams) en Dean (Ryan Gosling) zien hun huwelijk langzaam uiteenvallen. Met de hoop deze situatie op te lossen besluiten zij samen een hotelkamer te boeken, waar zij terugkijken op hun ontmoeting en de prille, hoopvolle liefde die ze ooit deelden.

Première On the Road, 19 juli, 21.55 uur, VPRO
Na de dood van zijn vader ontmoet Sal Paradise (Sam Riley), de losbandige en avontuurlijke Dean Moriarty (Garrett Hedlund). Verlangend naar vrijheid vluchten ze weg van de dagelijkse sleur. Ze zoeken de beroering, het wilde leven, de losbandigheid; de toppen van hun emoties.