Interview met Julie Labagnara

9 maart 2015 door

julie labagnara 2

It is okay to be you.
Regardless of your gender, your religion, your nationailty, your race.
You are still a beautiful person that deserves love and to be happy.

English version downloadable at the bottom of this article.

Recent schreven we al dat indiefilm "The Arrangement" een crowdfunding-campagne was gestart om het afronden van de zaken te kunnen betalen. We zijn er trots op, om vandaag een interview te hebben gehad met de regisseuse, Julie Labagnara.

De crowdfunding-campagne is ondertussen succesvol gefinancieerd! Wij feliciteren Julie en haar team hiermee!

Julie Labagnara is zelf lesbienne en heeft ondertussen al een film gemaakt over het leven van een jonge vrouw die zich niet gelukkig voelt in haar huidige (seksuele) relatie (Just Embrace It).

Lees hieronder het interview.

 1. Wat waren de triggers om deze film te gaan maken?

  1. Wat was je motivatie hiervoor?

   Om kwalitatief goed vermaak met een positief LGBQT bericht te maken. In de Verenigde Staten is er een groot tekort aan goede kwaliteits vermaak/films gericht op de LGBQT gemeenschap. Hier wil ik verandering in brengen.
  2. Heb je persoonlijke ontdekkingen en ervaringen opgedaan?

   Ik heb in het verleden kleinere projecten gedaan. Dit is echter het grootste wat ik ooit heb geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Daarnaast ook nog in heb geacteerd. Het was geweldig en tegelijk een geweldige eye-opener.
  3. Waren er persoonlijke redenen die meespeelden?

   Een aantal jaar geleden werkte ik met een Israëlische, wie uitgehuwelijkt was. Howel de film niet op haar leven is gebaseerd, heeft deze vrouw mij de ogen geopend tot iets wat elke dag gebeurd, over de hele wereld. Tot dan had ik amper kennis van het onderwerp en dacht ik echt dat dit slechts iets uit het verleden was, dat alleen maar in andere landen gebeurde. Echter, nadat ik haar leerde kennen, werd ik zo geboeid met het leren van haar verhaal, en de verhalen van anderen zoals zij. Ik weet zeker dat er veel mensen zijn net als ik, die niet doorhebben hoe vaak er nog uithuwelijkingen plaats vinden. Zelfs in de westerse wereld.
 2. Waarom heb je gekozen voor het uitgangspunt van uithuwelijking?
  Niet alleen uithuwelijking, maar in sommige landen is ook LGBQT nog een vreemd/moeilijk onderwerp.

  Uithuwelijking, net als LGBQT vraagstukken, zijn vaak taboe-onderwerpen. Ik hoop dat deze onderwerpen ooit gewoon worden. Mainstream, om het zo te noemen. Dat ooit echte gelijkheid zal bestaan voor iedereen.
 3. Vaak eindigen dit type films en verhalen slecht. Waarom heb je voor jouw einde gekozen?

  The Arrangement eindigt op een positieve manier. Ik heb het idee dat verhalen die omgaan met dit soort zware zaken, het belangrijk is om te eindigen op een hoogtepunt. Er zit veel waarheid in de frase “It gets better”.
 4. Welke films inspireren of beinvloeden je werk?

  Er zijn veel films die mijn werk beinvloeden. Een aantal zijn “I Can’t Think Staight”, “The World Unseen” , “Kissing Jessica Stein”, en “Kiss me”. Hoewel dit allemaal geweldige films zijn, zijn ze allemaal, met uitzondering van “Kissing Jessica Stein” afgemaakt buiten de Verenigde Staten. Helaas, goede films gericht op de LGBQT community is vaak een ondergeschoven kind. Ik denk echt dat dit een tragische waarheid is.
 5. Wat is de kern van het verhaal wat je de kijker wil vertellen?

  Het is okay om jezelf te zijn.
  Wie je ook bent. Geslacht, religie, nationaliteit of je ras.
  Jij bent een prachtig mens dat liefde en geluk verdient.
  1. Hoe zou dit bericht de kijker moeten veranderen?

   Ik zou het prachtig vinden als “The Arrangement” mensen inspireerd. Ik wil graag dat mensen de bioscoop verlaten en geinspireerd zijn of raken door het bericht dat ze is verteld. Misschien niet direct, misschien dringt het een paar dagen later tot ze door. Maar als mijn film de ogen van één persoon opent, heb ik mijn werk gedaan.
  2. Als je één wens had, die zou worden vervuld. Wat zou die wens zijn?

   Ik zou zo graag zien dat mensen de vrijheid hebben om lief te hebben wie ze willen, zonder angst. Homophobia, criminalisatie en criminalisatie om homoseksualiteit zijn nog altijd heel erg diep geworteld in veel delen van de wereld. De westerse wereld is hierin niet anders. Op sommige niveaus lijkt het, alsof homophobie nog erger dan het lijkt.
 6. Waarom heb je gekozen om je film te crowdfunden?

  Zoals ik eerder aangaf, is LGBQT nog steeds een taboe-onderwerp. Dit is één van de hoofdredenen waarom ik voor crowdfunding heb gekozen. Mijn vrouw en ik hebben het geluk dat we de pre-productie en productie uit onze eigen zak konden betalen. Echter, is het geld dat we voor dit project opzij hadden gezet op. En we weten dat deze film af moet.
  1. Als het niet lukt om de film te financieren, zal de film dan alsnog worden gereleased?

   We zijn gelukkig genoeg, dat ons crowdfunding doel is gehaald. Maar helaas is dit niet dekkend voor de totale kosten van post-productie. Alles bovenop het doel zal schelen in wat wij persoonlijk moeten bijdragen om de post-productie te voltooien. We hebben slechts ons doel gehaald, omdat een funder US$ 2.100,-- heeft gedoneerd! We zijn deze funder voor eeuwig dankbaar*. Toch, hoeveel geld er ook wordt opgehaald, we zullen ons doel halen en deze film af maken. Want dit verhaal moet worden gehoord.
  2. Hoe zijn je ervaringen met crowdfunding tot nu toe?

   Hoewel we erg veel geluk hebben gehad met onze Indiegogo campagne, was onze eerste campagne op Kickstarter niet succesvol. Crowdfunding is een harde noot om te kraken. Je hebt geluk, of je hebt het niet.
 7. Kunnen we meer (indie)films van je verwachten in de toekomst?

  Ja!! Het is mijn droom om mooie, goede films te maken voor zolang als ik leef. Er zijn zoveel verhalen die moeten worden verteld. En ik zou niets liever doen, dan de wens van die verhalen te vervullen.
  1. Indien ja, zullen ze allemaal draaien om het LGBQT vraagstuk?

   Niet allemaal. Ik ben wel van plan om meer LGBQT verhalen te schrijven, maar ik schrijf ook andere verhalen voor films, die meer mainstream genoemd kunnen worden.
  2. We zagen dat je ook “Just Embrace It” hebt gemaakt, deze willen we binnenkort reviewen. Zijn “Just Embrace It” en “The Arrangement” gerelateerd, naast het LGBQT thema?

   Het LGBQT thema en een aantal acteurs is het enige dat de twee films samen hebben. “Just Embrace It” is een leuke romantische komedy, die de serieuze kant van het accepteren van jezelf en de persoon die je bent belicht. “The Arrangement” heeft wat komedische elementen, maar is meer een familiedrama met een romantisch sub-plot.
 8. Kun je leven van het maken van (dit soort) indiefilms, of heb je een baan naast je filmwerk?

  Momenteel nog niet. Maar ik hoop dat het wel gaat lukken. Voor nu werk ik in een Universiteitslaboratorium. Ik ben ook van plan om een gradatie te halen in filmscenario's schrijven komende herfst, zodat ik film, theater en schrijflessen kan geven op universitair niveau. Bij voorkeur in Europa of Ierland, omdat mijn vrouw en ik er van dromen om ooit aan de andere kant van de oceaan te wonen.


Hartelijk dank Julie voor je tijd, we hopen snel meer/weer over je te horen!

En vergeet niet te doneren! Zoals Julie al zei, is de crowdfunding niet dekkend voor alle nog openstaande productiekosten!

Hoewel wij ons uiterste best hebben gedaan om de context en het bericht in het interview zo intact mogelijk te laten, kan het zijn dat er hier en daar een foutje in is geslopen, of dat we iets verkeerd hebben vertaald. Mocht je iets spotten, laat het ons gerust weten!

*: En wij van Film op TV, zijn het daar helemaal mee eens! Dank u gulle donor!

Klik hier om dit artikel met het originele Engelse transcript van het interview te downloaden.
Click here to download this article with the original English transcript of the interview.Gerelateerde films: Just Embrace It  | The Arrangement


Reageren