Recensie: Creed (2015)

door


Skeptisch. Dit woord beschrijft menig reactie toen men hoorde dat er nog een Rocky gerelateerde film ging komen. Totdat Sylvester Stallone werd genomineerd voor de Oscar. Dit moest toch betekenen dat er een redelijke film achter zou zitten; en dat is ook zo.


creed 15021615 ps 1 s low

Recensie: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

door


In 1977 ontstond er een nieuw filmgenre in Hollywood. Een genre wat eigenlijk een mix was van verscheidene genres, maar met als belangrijk kenmerk dat het niet zozeer het verhaal moest zijn wat de aandacht van de kijker trok.


star wars the force awakens 40043082 ps 1 s low

Recensie: A Perfect Day (2015)

door


Met de film A Perfect Day levert de Spaanse regisseur en schrijver Fernando León de Aranoa (Prinsesas, 2005, Amador, 2010) een drama-komedie aan het publiek. Een film die een minutenlange staande ovatie kreeg na de eerste publieke vertoning bij het Filmfestival van Cannes, eerder dit jaar.


a perfect day 36000376 ps 1 s low

Recensie: Youth (2015)

door


Youth is de nieuwe dramafilm van Paolo Sorrentino over twee oude mannen die terug kijken op hun leven in een Zwitsers resort. Fred (Michael Caine) is een gepensioneerde componist en Mick (Harvey Keitel) is bezig met zijn laatste filmscript als regisseur.


youth 48050666 ps 1 s low

Recensie: Knight of Cups (2015)

door


Na ruim drie jaar wachten is het vandaag zover: het nieuwste meesterwerk Knight of Cups van regisseur Terrence Malick heeft zijn première op het Nederlandse witte doek. In februari van dit jaar konden sommige geluksvogels al genieten van deze sfeervolle film tijdens Berlinale.


knight of cups 48050658 ps 1 s low

Recensie: Irrational Man (2015)

door


Sinds 1982 brengt schrijver/regisseur Woody Allen jaarlijks een speelfilm uit. Hierdoor zou je kunnen denken dat Allen op de automatische piloot zijn films schrijft en regisseert. De 15 Oscarnominaties bewijzen dat zijn films door de leden van ‘The Academy’ nog steeds gewaardeerd worden.


irrational man 48050673 ps 1 s low

Recensie: Paradise Trips (2015)

door


Met Paradise Trips als speelfilmdebuut doet de Belgische regisseur Raf Reyntjens  niet onder voor prestigieuze regisseurs als Felix van Groeningen en Jan Verheyen. Paradise Trips is een fijnzinnig ontroerende film om toe te voegen aan de filmkunst van onze zuiderburen.


index

Recensie: Ant-Man (2015)

door


Met Ant-Man levert Marvel wederom een prachtig superheldenverhaal af. Net als alle andere recente Marvel films sluit deze film helemaal aan op het geheel. Het is prachtig om te zien hoe de gehele Marvel universe tot leven komt sinds Iron Man.


ant man 40043079 ps 2 s low

Recensie: Every Thing Will Be Fine (2015)

door


De Duitse regisseur Wim Wenders wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als een invloedrijk en succesvoll regisseur voor de Duitse filmkunst. Met zijn aandeel in het distributiebedrijf Filmverlag der Autoren, was Wenders de vertegenwoordiger voor de auteursfilm binnen Duitsland.


every thing will be fine 51000043 ps 1 s low

Recensie: Kidnapping Freddy Heineken (2015)

door


“Nederlandse thriller met Amerikaans sausje”


kidnapping freddy heineken 57092663 ps 1 s low

Recensie: The Age of Adaline (2015)

door


De film The Age of Adaline vertelt over het romantische sprookje van de Amerikaanse Adaline Bowman (Blake Lively, Savages), wier leven in het jaar 1937 een ingrijpende verandering krijgt. Door een auto-ongeluk en de samenkomst van diverse, universele omstandigheden blijft Adaline voor altijd 29 jaar jong.


the age of adaline 47042764 ps 1 s low

Recensie: Man Up (2015)

door


De Britse regisseur Ben Palmer geniet in zijn thuisland al enige bekendheid dankzij de populaire televisieserie The Inbetweeners en de gelijknamige speelfilm die als afsluiter van de succesvolle serie fungeerde. Na het regisseren van diverse afleveringen van reeds bestaande komedieseries levert hij nu zijn tweede speelfilm af: de romantische komedie...


man up 43008812 ps 1 s low

Recensie: Rendez-Vous (2015)

door


Een pittoresk Frans dorpje, een mooie jonge vrouw met een toegewijde man en voortreffelijke kinderen en een vleugje sensuele toewijding van een andere charmante man. Dit lijken de ingrediënten te zijn voor de nieuwe thriller van Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw, Loft, Soof) gebaseerd op de gelijknamige roman van Esther Verhoef.


rendez vous 60082392 ps 2 s low

Recensie: A Most Violent Year (2014)

door


J.C Chandor regisseerde en schreef eerder al een aantal succesvolle films als 'All is Lost' met Robert Redford en Margin Call waarin de 'shadywereld' van de handel van aandelen aan het licht werd gebracht. Met 'A most Violent Year' is de regisseur helemaal terug.


a most violent year

Recensie: Schneider vs. Bax (2015)

door


Alex van Warmerdam (Borgman, De Laatste Dagen van Emma Blank) manifesteert zich met zijn nieuwste speelfilm Schneider vs. Bax opnieuw als dé fantasierijke en absurdistische regisseur van Hollandse bodem. De film greep naast de officiële selectie van het Cannes Filmfestival, maar desondanks is deze negende speelfilm van de regisseur weer...


schneider vs. bax 20000285 ps 1 s low