Recensie: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

door


Met alleen goede special effects maak je echter geen film; gelukkig wordt dit in The Force Awakens opgelost met geweldig neergezette personages. Met name nieuwkomers Daisy Ridley en Adam Driver zetten een inspirerende respectievelijke ‘good guy’ en ‘bad guy’ neer.


star wars the force awakens 40043082 ps 1 s low

Recensie: A Perfect Day (2015)

door


Humor, drama, liefde, gevaar en hoop. Het komt allemaal samen op die perfecte dag, en met A Perfect Day komt de Spaanse Fernando León de Aranoa aardig in de buurt van een perfecte film. Maar dat is meer te danken aan de perfecte combinatie van het serieuze drama en de...


a perfect day 36000376 ps 1 s low

Recensie: Youth (2015)

door


Caine wordt in Youth bijgestaan door de excellente actrice Rachel Weisz in de rol van Lena, de dochter van Fred. Lena is getrouwd met de zoon van Mick, Julian (Ed Stoppard). Wanneer Julian Lena besluit te verlaten voor Paloma Faith raken de twee oude mannen verwikkeld in een ironische en...


youth 48050666 ps 1 s low

Recensie: Knight of Cups (2015)

door


In de zoektocht naar betekenis en liefde, verslijt Rick vele prachtige vrouwen waaronder Nancy (Cate Blanchett). Blanchett zet een sterke en toch fragiele vrouw neer en geeft de film een absolute meerwaarde met haar verschijning. Een andere vrouw in het leven van Rick wordt neergezet door de wonderschone Natalie Portman.


knight of cups 48050658 ps 1 s low

Recensie: Irrational Man (2015)

door


Het acteerwerk van de acteurs is prima. Phoenix draagt de film en Stone staat daarbij niet in zijn schaduw. Alle acteurs lijken door Allen geïnspireerd tot solide prestaties. Je gelooft Parker Posey (Superman Returns) als de verveelde, afhankelijke collega van Abe en Jamie Blackly (If I Stay) als het passieve...


irrational man 48050673 ps 1 s low

Recensie: Paradise Trips (2015)

door


Raf Reyntjes vertaalt dit alles in een visueel krachtige film, waarin beelden soms meer vertellen dan dialoog. Paradise Trips is daarmee een erg fijne film waarin niet meer gezegd wordt dan nodig is; het visuele van de filmkunst doet zijn werk zoals het hoort.


index

Recensie: Ant-Man (2015)

door


De special effects wat betreft de volledige mierenkolonies die deze film met zich meebrengt zijn niet bepaald roemenswaardig. Echter de mieren zijn overtuigend genoeg om echt te lijken qua vorm en proporties, toch lijken ze een beetje metaalachtig.


ant man 40043079 ps 2 s low

Recensie: Every Thing Will Be Fine (2015)

door


Every Thing Will Be Fine is al met al weer een visueel juweeltje met de duidelijke handtekening van Wim Wenders. Wenders poogt de nadruk meer te leggen op de narratieve ontwikkelingen, maar als meester van het visuele blijft Wenders doen waar hij goed in is: het experimenteren met de visuele...


every thing will be fine 51000043 ps 1 s low

Recensie: Kidnapping Freddy Heineken (2015)

door


Gebrek aan authencititeitDe Heineken ontvoering is, hoe wrang ook, een echte Nederlandse gebeurtenis. Het betreft een Nederlands concern, een Nederlands slachtoffer, en Nederlandse daders; echte Amsterdammers met die overbekende mentaliteit en humor. En dat mis je node in deze film.Drama vs actieAls je je niet teveel stoort aan de hiaten...


kidnapping freddy heineken 57092663 ps 1 s low

Recensie: The Age of Adaline (2015)

door


VerledenWanneer je de leeftijd van 107 jaar hebt bereikt, is het vanzelfsprekend dat je als mens een verleden hebt opgebouwd. Een minder positief voorval uit dat verleden komt naar boven wanneer Adaline de ouders van haar liefde ontmoet.


the age of adaline 47042764 ps 1 s low

Recensie: Man Up (2015)

door


FormuleNatuurlijk heeft ook deze romantische komedie een formule af te werken, maar het lukt de film verrassend goed – vooral door de vele komische momenten, om de aandacht van de kijkers vast te houden. Helaas slaagt deze film er niet in om reeds gebaande paden te ontwijken.


man up 43008812 ps 1 s low

Recensie: Rendez-Vous (2015)

door


Desondanks zorgt de focus op Simone met haar vele close-ups ook zo her en der voor een intieme en sensuele weergave van haar buitenechtelijke relatie. Loes Haverkort weet ondanks haar onbekendheid als actrice een realistische vrouw neer te zetten met al haar verlangens, onzekerheden en twijfels.


rendez vous 60082392 ps 2 s low

Recensie: A Most Violent Year (2014)

door


ConclusieWij vonden A Most Violent Year een bijzonder sfeervolle film. Voor elk moment binnen de film zijn prachtig soundtracks gebruikt en sfeervolle beelden. Oscaar Isaacs zet een overtuigende rol neer als ondernemer met een missie.Er zijn ook een aantal zaken die wij jammer vonden.


a most violent year

Recensie: Schneider vs. Bax (2015)

door


Van Warmerdam laat ons in het ongewisse: de onverklaarbaarheid zorgt ervoor dat we niet kunnen kiezen aan welke kant we staan. Schneider of Bax? Wie is goed en wie is slecht? Wie spreekt de waarheid en wie liegt? Is de ongevoelige botte vader echt zo slecht en de liefdevolle vader...


schneider vs. bax 20000285 ps 1 s low

Recensie: Project T (2015)

door


Disney is bekend om zijn leuke details in films; vaak gebeurd dit in de animatiefilms, maar ook in Project T zijn er wat leuke referenties. Meest opvallend is dan toch wel de manier waarop de jonge Frank Walker in Tomorrowland terecht komt.


project t 40044076 ps 1 s low