Recensie: Kidnapping Freddy Heineken (2015)

door


Gebrek aan authencititeitDe Heineken ontvoering is, hoe wrang ook, een echte Nederlandse gebeurtenis. Het betreft een Nederlands concern, een Nederlands slachtoffer, en Nederlandse daders; echte Amsterdammers met die overbekende mentaliteit en humor. En dat mis je node in deze film.Drama vs actieAls je je niet teveel stoort aan de hiaten...


kidnapping freddy heineken 57092663 ps 1 s low

Recensie: The Age of Adaline (2015)

door


VerledenWanneer je de leeftijd van 107 jaar hebt bereikt, is het vanzelfsprekend dat je als mens een verleden hebt opgebouwd. Een minder positief voorval uit dat verleden komt naar boven wanneer Adaline de ouders van haar liefde ontmoet.


the age of adaline 47042764 ps 1 s low

Recensie: Man Up (2015)

door


FormuleNatuurlijk heeft ook deze romantische komedie een formule af te werken, maar het lukt de film verrassend goed – vooral door de vele komische momenten, om de aandacht van de kijkers vast te houden. Helaas slaagt deze film er niet in om reeds gebaande paden te ontwijken.


man up 43008812 ps 1 s low

Recensie: Rendez-Vous (2015)

door


Desondanks zorgt de focus op Simone met haar vele close-ups ook zo her en der voor een intieme en sensuele weergave van haar buitenechtelijke relatie. Loes Haverkort weet ondanks haar onbekendheid als actrice een realistische vrouw neer te zetten met al haar verlangens, onzekerheden en twijfels.


rendez vous 60082392 ps 2 s low

Recensie: A Most Violent Year (2014)

door


ConclusieWij vonden A Most Violent Year een bijzonder sfeervolle film. Voor elk moment binnen de film zijn prachtig soundtracks gebruikt en sfeervolle beelden. Oscaar Isaacs zet een overtuigende rol neer als ondernemer met een missie.Er zijn ook een aantal zaken die wij jammer vonden.


a most violent year