Alle recensies van Tom

Recensie: A Most Violent Year (2014)

door


ConclusieWij vonden A Most Violent Year een bijzonder sfeervolle film. Voor elk moment binnen de film zijn prachtig soundtracks gebruikt en sfeervolle beelden. Oscaar Isaacs zet een overtuigende rol neer als ondernemer met een missie.Er zijn ook een aantal zaken die wij jammer vonden.


a most violent year

Recensie: The Gambler (2014)

door


The Gambler is een film die goed laat zien hoe veel impact een verslaving kan hebben op het leven van iemand en de mensen om de persoon heen. Jim is een persoon die graag risico's neemt en is daarom erg gevoelig voor gokken in het algemeen.


The Gambler Wahlberg cover

Recensie: Bloed Zweet & Tranen (2015)

door


Een paar jaar geleden kreeg de regisseur Diederick Koopal de publieksprijs en de persprijs voor zijn filmdebuut De Marathon. Actrice Georgina Verbaan ontving voor haar rol in de film een Gouden Kalf voor de beste vrouwelijke bijrol.


bloed zweet tranen cover

Recensie: Jupiter Ascending (2015)

door


De set en gebruikte kostuums zijn van hoog niveau en doen alles behalve goedkoop aan. Zelfs de aliens komen overtuigend over voor zover dat mogelijk is. De film moet ook wel wat compenseren op het ontbreken van een sterk verhaal, waardoor een rode draad wordt ondergesneeuwd wordt door het vertoon.


jupiter ascending movie poster 1

Nominaties Oscars 2015

door


Hieronder de nominees voor beste film, beste acteur en best actrice voor de oscar uitreikingen van 2015. Onze verwachteingen zijn, beste film ‘Boyhood’ beste acteur ‘Eddie Redmayne’ en de oscar voor beste actrice voor oscars van 2015 moet naar ‘Marion Cotillard’. We gaan het zien aanstaande zondag.


SetRatioSize155233 Academy Award trophy

Recensie: Inherent Vice (2015)

door


Phoemix weet als een ex-hippie die nog altijd stevig aan het blowen is een sterke rol neer te zetten, dit komt mede door de grappen en geestigheid en neemt zijn werk niet al te serieus. De film is wat donker en deed ons sterk denken aan kruising tussen Bad Lieutenant:...


inherent vice cover

The Dark Horse wint IFFR publieksprijs

door


OP het IFFR heeft het Nieuw-Zeelandse drama 'The Dark Horse' de publieksprijs gewonnen. De film van regisseur James Napier Robertson wist het publiek van het IFFR het meest te boeien uit alle films en won daarom de prijs.


the dark horse

Recensie: Michiel de Ruyter (2015)

door


Frank Lammers is geen onbekende. Frank heeft de afgelopen veel bekendheid verworven bij het grote publiek door te figureren als iets wat sullige huisman in de reclames van supermarkt gigant Jumbo. Eerlijk is eerlijk, hoewel Frank een degelijke acteur is van huis uit, raken wij moeilijk het beeld kwijt van...


michiel de ruyter 2014 film poster 1

Films 2015 (releases)

door


2015 belooft een prachtig filmjaar te worden met veel nieuwe films die gaan uitkomen. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle bij ons bekende nieuwe films die in 2015 te zien zullen zijn.


Updates en nieuws

door


De laatste tijd hebben er een aantal vernieuwingen plaatsgevonden binnen de website, waarover we je graag over informeren.


Recensie: Horrible Bosses 2 (2014)

door


Horrible Bosses 2 is de tweede film en vervolg op Horrible Bosses (2011) in korte tijd die geregisseerd is door schrijver en regisseur Sean Anders. Ook Dumb and Dumber To (2014) was een film waar deze schrijver ook aan gewerkt heeft.


horrible bosses 2

Beste kerstfilms 2014

door


Afgelopen jaar is er door ons een selectie gemaakt van kerstfilms die volgens ons het bekijken waard zijn. Nu zijn we inmiddels een jaar verder en om nu te refereren naar de beste naar het artikel 'beste kerstfilms 2013', dat is wat te makkelijk.


Recensie: Pak Van Mijn Hart (2014)

door


Pak van mijn hart is Nederlandse romkom en tweede film van Kees van Nieuwkerk. Dat Kees nog veel moet leren blijkt uit het zien van de film. 'Een te makkelijke gooi'.


pak van mijn hart cover

Recensie: Bloedlink (2014)

door


Bloedlink is een nieuwe misdaadfilm van Nederlandse bodem met hoofdrollen voor Tygo Gernand, Marwan Kenzari en Sarah Chronis. De regisseur Joram Lürsen kennen we voornamelijk van zoetsappige doch succesvolle familiefilms als: Alles is liefde, Dolfje Weerwolfje en In Oranje.


bloedlink cover

Recensie: Tracks (2013)

door


Tracks is een film gebaseerd op het verhaal van Robyn Davidson, een vrouw die door de West-Australische woestijn trekt in de jaren zeventig. Backpacken en reizen is heel populair, toch blijkt het vaak een hele onderneming die niet altijd zonder slag of stoot en de nodige risico’s verloopt.


tracks cover

Recensie: Chef (2014)

door


Koken is groot. Diverse reality-tv shows waarin competitief wordt gekookt zijn razend populair en weten hoge kijkcijfers te scoren. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn; Master chef en Heel Holland Bakt. Het lijkt wel een nieuwe markt onder de tv formats.


chef cover movie

Recensie: Oorlogsgeheimen (2014)

door


Wat wij ervan vindenOorlogsgeheimen is een mooi gemaakte film van Nederlandse bodem. Er wordt grootst uitgepakt wat betreft camerawerk en muziek. De jonge acteurs weten overtuigend hun rol neer te zetten, wat knap is op een jonge leeftijd. De ontwikkelingen van de verschillenden karakters zijn goed te volgen.


oorlogsgeheimen 119

Williams: veelzijdig acteur en komiek

door


Afgelopen week is de acteur Robin Williams (1951-2014) overleden.Williams leed al een lange tijd aan depressies. Het was algemeen bekend dat de acteur kampte met een bipolaire stoornis, al is dit nooit bevestigd door Williams zelf.


robin williams pic

Recensie: Palo Alto (2013)

door


Olap Otla Palo Alto is een typische ‘coming of age’ film geregisseerd door Gia Coppola. De achternaam Coppola is geen onbekende naam in de filmwereld en laat van menig film enthousiasten het hart sneller kloppen.


Recensie: Sex Tape (2014)

door


Sex Tape is de laatste comedy van Jake Kasdan. Kasdan is bekend van de film Bad Teacher (2011). Weet Sex Tape het succes van de vorige film te evenaren? Lees hierover meer in onze recensie.


Sex Tape

Recensie: Blended (2014)

door


De geoliede machine Sandler en Barrymore


Recensie: Two Days, One Night (2014)

door


Franstalig drama van de broers Dardenne met in de hoofdrol Oscar winnares Marion Cotillard


Goede Nederlandse Films

door


Nederlandse films staan internationaal goed bekend net als Nederlandse filmregisseurs. Denk bijvoorbeeld aan Alex van Warmerdam, Eddy Ter Stal en Paul Verhoeven die vooral veel internationale bekendheid geniet. Toch zijn er ook veel mindere Nederlandse films, leuk om te zien maar niet bijster goed.


Recensie: Divergent (2014)

door


Dystopische film die veel doet denken aan de Hunger Games series.


Recensie: Edge of Tomorrow (2013)

door


De film Edge of Tomorrow zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel gaat zitten. Een verrassende film in het sci-fi genre.


Recensie: Maleficent (2014)

door


Een nieuwe blik op het sprookje Doornroosje


Recensie: Filth (2013)

door


Het scheelde maar weinig of de film Filth met o.a. James Mcavoy, Jamie Belle en Eddie Marsan was er nooit geweest vanwege de schokkende beelden en dito verhaallijn.


Filmpremières op Nederland 3

door


Shame, Blue Valentine en On the Road. De komende maanden zendt Nederland 3 nieuwe films uit op de zaterdagavond.


Programma Cannes 2014 bekend gemaakt

door


Helaas zijn er dit jaar geen inzendingen van Nederlandse bodem geselecteerd door het Gouden Palm Comité. Hieronder het volledige programma met alle geselecteerd films voor 2014.Gouden Palm CompetitieSils Maria door Olivier AssayasSaint Laurent door Bertrand BonelloKis Uykusu (sommeil D'hiver) door Nuri Bilge CeylanMaps To The Stars door David CronenbergDeux Jours,...


Leverancier Wappzapp wil alternatief bieden voor Netflix

door


Nieuwe Nederlandse leverancier Wappzapp wil alternatief bieden voor Netflix


Oscars 2014 de winnaars

door


Toch een best verrassende avond, met voor ons een verrassende winnaar van de "beste film" namelijk 12 Years a Slave van de regisseur Steve McQueen en producer Brad Pitt. Er was winst voor Kate Blanchett voor haar rol in de film "Blue Jasmine" van Woody Allen.


De Oscars 2014 - Zondag 2 maart 2014

door


De Academy Award ofwel de Oscars woorden elk jaar uitgereikt. Omdat er veel Oscars uitgedeeld worden hebben we een selectie gemaakt van de Oscars die ons het meest interessant lijken en onze voorspelling hieraan gegeven. Je kan de Oscars volgen via kanaal 15 (Film1) voorbeschouwing/rode loper is van 23:00 tot...


the oscars top

Beste filmreleases 2014

door


Wat gaat 2014 als filmjaar brengen? Naar welke filmreleases kijken wij het meest uit?


Beste kerstfilms 2013

door


Kerstfilms ze mogen natuurlijk niet ontbreken, welke kerstfilms daadwerkelijk uitgezonden gaan worden is nog even afwachten. Als het aan ons ligt zullen de onderstaande films in ieder geval uitgezonden worden! Bekijk ook onze selectie kerstfilms voor 2014, hier


Ik weet nog goed hoe het ooit allemaal begon.

door


Het begon allemaal met idee om eenvoudig en duidelijk overzicht te bieden van films die uitgezonden worden op de Nederlandse televisie. Het afgelopen jaar heeft de website een vlucht genomen.


Filmrecensenten

door


Beste aankomend filmrecensent.